Banners en display's, zoals popup banners en rollup banners

Tip van de DRUKKERT | Van Word naar PDF

 

De kantoorwereld staat altijd lijnrecht tegenover de drukkerijwereld als het gaat om documentuitwiseling. Want uw drukkerij vraagt om een PDF terwijl u juist een mooi Word document heeft gemaakt. Lees hier hoe een document kan worden omgezet van Word naar PDF.

 

Converteren van Microsoft Office Word naar PDF bestandenOok Drukkert.nl heeft bij voorkeur PDF bestanden nodig om uw order te kunnen verwerken. U kunt wel Word documenten aanleveren, maar in dat geval ontvangt u een PDF proefvoorbeeld ter controle retour. Word/Office documenten zijn storingsgevoelig en kunnen per systeem verschillen door verschuivende of verspringende objecten. Uiteraard willen wij een afdruk maken zoals u heeft bedoeld, vandaar zetten wij het document om van Word naar PDF en overleggen wij met u deze extra check, voor de zekerheid!


Maar een document kunt u zelf eenvoudig omzetten van Word naar PDF, dit scheelt aanzienlijk veel verwerkingstijd en extra controle is niet nodig. U kunt er altijd vanuit gaan dat de afdruk is zoals de PDF.


Opslaan met Office 2007
Vanuit Office 2007 is het standaard niet mogelijk om direct op te slaan van Word naar PDF. Microsoft heeft hiervoor een plugin gemaakt welke hier te downloaden is. Deze plugin is niet alleen van Word naar PDF maar maakt het ook mogelijk vanuit alle 2007 Microsoft Office programma's te bewaren naar PDF. In het bestandsmenu ontstaat hiermee ook een extra functie om zowel vanuit PowerPoint, Excel als van Word naar PDF direct als e-mail te versturen.


Opslaan met Office 2010
Office 2010 biedt standaard de mogelijkheid om op te slaan van Word naar PDF. Ga naar Bestand > Opslaan als > Kies PDF indeling bij bestandstype.

opslaan van Word naar PDF voor drukwerk


Controleer uw document!
Open het aangemaakte PDF document met Acrobat Reader en check alles voordat u deze aanlevert bij een bestelling. Let op dat de afdruk wordt uitgevoerd volgens het PDF document en deze kan afwijken van het originele Word document. Omzetten van Word naar PDF kan in sommige gevallen verspringende tekst veroorzaken of vervorming van plaatjes, dus het is belangrijk dat u de gegenereerde PDF controleert. 


Lukt het niet met deze tips? Probeer een andere PDF plugin (PDF printer) zoals PrimoPDF, Word2PDF, of een online conversieservice zoals Simpo PDF creator.


Niet zeker of de bestanden in orde zijn? Laat Drukkert.nl uw bestanden controleren via de gratis documentcontrole of neem contact op voor technisch overleg. Drukkert.nl kan assistentie bieden bij het omzetten van Word naar PDF of de gehele opbouw van ontwerp en bestanden. Dit kan al vanaf 29 euro via de service Grafisch Ontwerp

 

 


De meest populaire drukwerk-items bij Drukkert.nl